De spelregels van de Oranjefeesten

Goed om te weten....

Ten behoeve van een veilig verloop van alle activiteiten zijn de volgende huisregels van toepassing bij alle evenementen, op het kermisterrein en in het wandelgebied:
• U dient altijd de aanwijzingen van de beveiliging op te volgen en indien gewenst zich te legitimeren.
• Drugsbezit, gebruik van drugs en openbaar dronkenschap zijn niet toegestaan.
• Ongewenste intimiteiten, vechtpartijen, racisme, geluidsoverlast, milieuverontreiniging en/of ander hinderlijk gedrag wordt niet getolereerd.
• Slag-, stoot-, of vuurwapens zijn niet toegestaan.
• Glaswerk waaronder bierflessen, wijnflessen, drankflessen, bierglazen, wijnglazen, etc. zijn niet toegestaan.
• Wildplassen is niet toegestaan. • Deponeer uw afval in de aanwezige afvalbakken. • Huisdieren dienen aangelijnd te zijn.
• Bij overtredingen en misdrijven wordt aangifte gedaan bij de politie.
Deze huisregels zullen door alle organisatoren duidelijk en zichtbaar worden gecommuniceerd via social media, het Oranjemagazine en ter plaatse bij de verschillende evenementenlocaties.

Voor het kopen en drinken van alcohol moet je minimaal 18 jaar zijn. Dit geldt ook tijdens de Oranjefeesten. De Gemeente, Politie, Horeca en Oranjecomité hanteren ook dit jaar weer de Kermis Identificatiebandjes. Ben je 18 of heb je een ‘jonge look’? Door het dragen van het bandje is eenmalige identificatie voldoende. Bandjes zijn gratis af te halen bij de Horeca en DOSR. Ook dit jaar gaan toezichthouders van de Gemeente actief controleren op alcoholgebruik door minderjarigen. Daarnaast zal de Politie zichtbaar en onzichtbaar gaan controleren op drugsgebruik en -bezit.

Mochten mensen na herhaaldelijk verzoek toch overlast blijven ondervinden dan kan er gebeld worden met de meldkamer van de Politie op nummer 0900-8844.

Verkeersmaatregelen tijdens de Oranjefeesten (zie overzicht hiernaast, ook voor uw visite)
Er dient rekening te worden gehouden met de volgende afsluitingen i.v.m. wandelgebied en optochten waarbij gemotoriseerd verkeer de omleidingsroutes dient aan te houden.

A. Zondag 17 september 2023
tussen 11.00 en 17.00 uur i.v.m. Uitkaik

De Langeweg tussen de Noordhoek en de kruising met de Essenweg. Het Noordeinde tussen Noordhoek en de kruising met Braassemdreef-Oeverdreef (inclusief Noordplein en Noordhoek). Zuidplein, de Oevers en Waterryck (via brug Oevers) blijven bereikbaar.

B. Zondag 17 september 2023
tussen 17.00 en 21.00 uur i.v.m. Stappen met Steppen
De Langeweg tussen de Noordhoek en de kruising met de Essenweg. Het Noordeinde tussen Noordhoek en de kruising met Braassemdreef-Oeverdreef (inclusief Noordplein en Noordhoek). Zuidplein, de Oevers en Waterryck (via brug Oevers) blijven bereikbaar.

C. Zondag 17 september 2023
tussen 21.00 en 00.00 uur i.v.m. Wandelgebied

De Langeweg tussen de Noordhoek en de kruising met de Essenweg. Het Noordeinde tussen Noordhoek en de kruising met Noordplein/Apotheek.

D. Maandag 18 september 2023
tussen 18.00 en 21.00 uur i.v.m. Oranjeloop

De Langeweg tussen de Noordhoek en de kruising met de Essenweg. Het Noordeinde tussen Noordhoek en de kruising met de Kerkweg. (Inclusief Noordplein en Noordhoek). Op de kruising Braassemdreef-Noordeinde-Oeverdreef wordt autoverkeer in fases doorgelaten. (Alleen verkeer van en naar de Oevers en Waterryck).

E. Zaterdag 23 september 2023
tussen start Bloemencorso (ca. 10 uur) en 18:00 uur

Zie D. (i.v.m. wandelgebied)

Personen die tussen de genoemde tijdstippen met een gemotoriseerd vervoersmiddel het Zuideinde e.o. willen bereiken, dienen over de Alkemadelaan te rijden en vervolgens via de Braassemdreef de Floraweg te pakken. Via de Kerkweg kan vervolgens het Zuideinde worden bereikt (geldt niet tijdens het Bloemencorso en de Verenigingenoptocht!). Personen die juist het Zuideinde met een gemotoriseerd voertuig willen verlaten dienen de boven beschreven route andersom te volgen. Omrijden via Groenewoudsekade is ook een optie. Oude Wetering en het gedeelte van Roelofarendsveen ten noorden van de Alkemadelaan zijn gewoon bereikbaar via de Alkemadelaan.

Ambulances, politieauto’s en brandweerwagens hebben uiteraard overal toegang.

Tijdens het Bloemencorso is de Alkemadelaan gestremd t.h.v. rotonde Sotaweg en rotonde Meerkreuk

Wij wensen u een plezierige kermisweek.
Het Oranjecomité